4 pinner har kommet opp, her skal huset stå :)


Nå er det gått flere dager siden sist vi var ute på tomta, så det var veldig spennende å få komme ut å se i dag. Nå har de stor steinblokkene blitt flyttet på og grus er blitt lagt der huset skal stå, slik at det er lettere å å se hvordan det blir. Vi har i siste liten fått speilvendt huset, noe vi ble oppmerksomme på i dag at var veldig lykket, fordi vi fra kjökkevinduet kommer til å ha god utsikt over uteplassen og bortover veien.
Det er nå blitt satt opp pinner der hvert hushjörne blir, og det ser veldig bra ut :)

Neste prosjekt som står for tur er finplanering av grunn til garasjen, grave ned kloakktank, dra inn rör for bergvarme og vann...og mye mye annet!! :)

Slik så det ut i dag:













Ett steg videre..! :)




Her kommer en liten oppdatering fra Junibacken.. I går begynte de å sprenge, først ble det sprengt der garasjen skal stå. I dag ser vi at det er blitt sprengt der huset skal stå, og det ser ut til at de skal bli klare i løpet av morgendagen. Så nå ser det litt annerledes ut, mange store steinblokker overalt. Deretter blir det dags for å plane ut og klargjøre tomta for plata, så skal det også graves til avlopp og vann. Mye ting som skjer nå!

Nielsens tar helga..


I dag har det vært en besiktningsmann og en feier/sotare for å se på grunn og pipe til våre nærmeste naboer. Dette er det siste som skjer før det er tid for sprengning, for på mandag smeller det!! Etter sprengning er det klart for å forberede og plane ut tomta der plata skal ligge.

Nå kjennes det ut som vi er i gang på riktig! Den ene tingen avløser den andre, og vi regner med at alt i tomta skal være klart i god tid til huset kommer.

Deilig er det også at våren begynner å merkes! Så utrolig deilig med lyse morgener og kvelder, bare veier igjen, og man har faktisk sett at det finnes noe under all snø!! :) Herlig tid vi har framover!

God helg, godt folk! :)

Slik hadde Nielsens Junibacken sett ut i et dataspill...




I mangel på sysselsetninger i disse travle tider (!) har herren i huset gått i gang med å tegne hus og garasje for å få et bilde på hvordan det blir seende ut i forhold til hverandre. Det er ikke lett å få et bilde av hvordan alt blir seende ut når man bare står ute i grus-og jordhauger i tomta :)
Men dette ser jo veldig bra ut! Legg merke til den lille julegrana til höyre..fritt for å henge opp julegransbelýsning i toppen av den! :)



Sprengning på gang!


Nå har vi kommet et steg videre, og forbereder sprengning. Denne uka holdes det på å borre å gjöre klart for det store smellet som skjer enten på fredag eller mandag! I tomta har det blitt gravd ut enda mer, så enn så lenge er det bare ett hull i bakken der huset skal stå..men til sommeren, närmere bestemt 28. juni er det planlagt husleveranse.
Denne uka venter vi på at feieren/sotaren skal komme å undersöke naboenes hus, så det ikke skjer noe hos dem når vi sprenger hos oss.

Her kommer noen bilder fra denne ukas framsteg...













Vi har fått en egen vei inn til tomta i dag!!


I dag når vi kom var det skjedd STORE ting! Veien er gravd og gruset slik at vi kan kjöre helt inn til tomta, og i selve tomta er det gravd og planet til. Det ser helt annerledes ut nå, og (heldigvis) mye jevnere bakke. I dag var vi ute å titta litt hele familien og Naomi så ut til å trives veldig godt på sin framtidige bakke :)

Nå venter vi på at det skal sprenges for så at det skal graves og planes til enda mer!
Nå er det bare å henge i, for den ene forandringen i tomta avlöser den andre!
Spennende!














Nå begynner det å skje ting..


Nå har graveren kommet å det synes at det er ting på gang! Denne uke gjöres det klart for sprenging og veien er påbegynt, spennende å se hvordan det blir seende ut! :) Det er ikke så mye vi kan gjöre der ennå...annet enn å ta bilder da...






Nå er vi i gang!


Endelig har vi kommet i gang med vår blogg! Nå begynner det endelig å skje ting. Etter mange, mange måneder i planleggingsstadiet, har vi endelig klart å bestemme oss for hus, tomt å ikke minst hvilket land vi skal bo i! Kontraktet med husleverandør er skrevet på, og i juni kommer VÅRT HUS! Vi gleder oss masse! Tomta ligger i Västra Fågelvik, ca 200 meter fra vannet så utsikten er det ingenting å utsette på :)
I morgen skal det begynne å graves i tomta, så i dag har vi tatt flere bilder på tomta som viser hvordan det ser ut før det er gjort noen ting, blir spennede å se før-etter bilder når vi endelig blir klare!












Diverse ritningsunderlag